dinsdag 24 februari 2009

Geen tropische verrassingen........maar toch genoeg andere leuke dingen.
Eekhoorn in onze tuin. Als je goed kijkt rechts zie je een witte buik van de eekhoorn.
Ijsvogels.

Mijn dagelijkse wandelingen zijn hier aan de rivier de Furon niet te vergelijken met mijn Zuid-Afrikaanse wandelingen op Sardinia Bay beach. De winterse temperaturen en het aantal zonuren zijn echt niet met elkaar te vergelijken.
In Zuid-Afrika zag ik walvissen, dolfijnen, hamerhaaien, kogel en zebra visjes, sporen van grote schildpadden, een otter, een jonge pofadder, oystercatchers en de meest mooie schelpen waaronder de abalone schelpen.
Hier hebben de honden ook de ruimte en kunnen ze lekker zwemmen in het kraakheldere water van de traag stromende en ondiepe rivier .
Zijn er heel wat meer honden voor mijn honden om mee te stoeien en mensen die een praatje met me maken, heel goed voor mijn Frans. Met regelmaat zie ik forellen zwemmen en prachtige metallic turkooizen ijsvogels vliegen.
In onze tuin hier heeft Gerhard in een boom pindakettingen, cocosnoot, vogelzaadcontainertjes en vetbollen opgehangen voor de vogels. Sinds kort hebben we een eekhoorn in de tuin die zich verlekkert aan de vetbollen. Een schattig bruin beestje met prachtige staart en een witte buik die ik vaak hoor met vreemde 'tjuk tjuk' klaterende geluidjes.
Sinds vorige week is het weer mooier en merk ik al duidelijk de toenemende kracht van de zon, we gaan het voorjaar tegemoet.

2 opmerkingen: