donderdag 2 oktober 2008

Golf, keramiek, gordijnen en bedden winkel en de handige pages jaunes.


Golfclub Blue Green Seyssins met uitzicht op de Chartreuse, Belledonne, aan de voet van de Vercors.

Vruchtbare dag gehad. De opslag uit Nederland kwam vandaag niet maar nu morgenochtend om 9 uur. Niet dat ik zin heb om me weer met verhuis-troep bezig te houden. Maar wel zo handig om straks onze eigen skies te kunnen gebruiken, om een lekker warme winterjas te kunnen aantrekken of om een fotoalbum te bekijken en mijn Franse boeken te kunnen bestuderen. De kinderboeken, en voor elk kind een eigen doos vol met eigen babykleertjes. Zeer waardevolle zaken die je bewaart voor later.
Ik had plots dus tijd over. Ben toen maar verder op speurtocht gegaan gewapend met plattegrond. De oplader van onze garmin/tomtom ben ik nog even kwijt. Kwam in Echirolles terecht in plaats van Seyssins. Maar toevallig met als gevolg wel een goede gordijnen winkel gevonden voor onze afwijkende maten ramen in t.v. en slaapkamer en een beddenwinkel met 220 afmeting bedden, ook al geen standaard, dit vanwege Gerhard zijn lengte. Ook nog een tuincentrum gevonden, echter daar had ik geen tijd meer voor. In onze tuin heb ik het een en ander gedaan, maar moet er nog een hoop verbeterd worden. Ik moest eerst nog naar Seyssins om de plaatselijke golfclub te bekijken. Slechts 9 holes, kleinschalig maar het zag er goed uit en niet al te bekakt. Vandaag moest ik voor het eerst naar mijn nieuwe clubje "art et poterie de Melusine" op slechts 200 meter van ons huis. Was leuk, nuttig om wat dingen te vragen over het dagelijkse leven in Grenoble en om mijn Frans wat op te kalefateren. Pages jaunes of te wel de gouden gids op internet, nuttige informatie voor huisarts en nog veel meer zaken. Verder heerlijk met mijn handen in de zachte klei, vormgeven en mijn fantasie kunnen uitleven, even niks anders dan iets creëren en nergens anders aan denken.
Net als het wandelen met de honden uitgebreid twee keer per dag ongeveer 10 kilometer in het totaal, genietend van de schoonheid van de omgeving en het plezier van de hondjes, dat doet me goed en daar krijg ik veel energie van.

1 opmerking:

  1. Om je te concentreren op golfen, in zo'n mooie
    omgeving, zal ons niet meevallen.
    Verder sterkte met alles.
    MaPa

    BeantwoordenVerwijderen