zaterdag 30 augustus 2008

Het Zeeuws Nazomer festival.
Het is boffen voor mij dat ik nog een graantje mee kan pikken van het Zeeuws Na Zomer Festival. De Flamenco Barroco was heel bijzonder, net als de installatie van Krijn de koning.

De muziektheaterproductie Flamenco Barroco is een originele combinatie van barokmuziek van de Italiaanse componist Domenico Scarlatti en hedendaagse flamenco. Op een verrassende manier smelten de gestructureerde barokmuziek en de passie en improvisatie van de flamenco samen. De klanken van het twintigkoppige Spaans barokorkest onder leiding van de uit Middelburg afkomstige cellist Eelco Haak, vermengen met de ritmes van de gitaar, percussie en de flamencodans. De flamencogroep bestaat uit gerenommeerde musici, onder leiding van gitarist Miguel Ángel Serrano. De choreografie is van flamencodanseres Alicia Almeida. Flamenco Barroco dompelt het Abdijplein in een zuiderse muzikale sfeer.

De Koning creëert tijdelijke installaties die hij opbouwt uit vloeren en muren. Daarin maakt hij trappen, deuren en ramen die het publiek uitdagen te kijken en de ruimte te ondergaan.
Functionaliteit ontbreekt. Het gaat hem om de waarneming en de beleving van de sculptuur zelf, maar ook om de relatie met de omgeving waarvoor het werd bedacht. Voor het Abdijplein maakt hij een beeld rond de ‘Vlissingse Fles’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten