maandag 14 april 2008

Avontuurlijk weekend in de Zuurberg mountains


Vrijdag zijn we vertrokken naar de Zuurberg mountains naar onze lodge.
De rit er naar toe was erg mooi. 4x4 mocht genegeerd worden ! Was goed te doen, wel veel bochten en steil en smal, maar geen Baviaanskloof weg!
De lodge zag er mooi uit, 3 slaapkamers met 3 badkamers, grote woonkamer, keuken en overdekt terras met grote tuin en klein zwembadje. De keuken hadden we niet nodig omdat we ons ontbijt, lunch en diner in de boma geserveerd kregen. Echt vakantie dus, geen gezeul met boodschappen en moeten koken. De manager was een aardige man uit Limpopo, zijn vrouw deed de bediening overdreven beleefd en netjes.
De jongens hebben zaterdagochtend een wandeling gemaakt met de manager, veel spinnen en termietenheuvels gezien met leuke uitleg daarover. De grootste spin was trouwens binnen, een Baboonspin, gevaarlijk ?!.
Wij, de dames sliepen lekker uit. Om 12 uur hadden we een horse safari in het Addo. Jur, Jetske voor het eerst op een paard en dat nog eens 3 uur lang, langs de meest steile, rotsachtige, diepe afgronden. Dapper en zeer goed deden zij dat! Het was een geweldige tocht. Veel mooie uitzichten, mooie bloemen zoals witte protea's en lelies (foto's volgen) en die spectaculaire afdalingen! Onvergetelijke tocht ! Zaterdag bij haardvuur 's avonds in de boma gedineerd. Jets en ik elke avond lekker scrabbelen, altijd weer heel spannend, vaak een close einde. Zondag gingen we een olifant safari doen OP EEN OLIFANT. Hoog, en weidbeens op de ruwe, zanderige, dikke huid van een olifantenrug met begeleider die je goed moest vasthouden. Daarna wandeling naast olifant. Olifant eten geven in slurf en daarna "trump up "in zijn bek. Tenslotte gingen de olifanten heerlijk badderen. Het was een zeer geslaagd en gezellig weekend.
Vandaag zijn de kinderen weer naar school na 3 weken vakantie.
De honden kon ik vandaag pas weer ophalen uit de kennel. Zeer blije en wilde hondjes trof ik daar aan. Ook een schorblaffende Spikkel, die arme stakker. Toen meteen doorgereden naar Sardinia bay om ze lekker te laten afspoelen in de zee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten