maandag 31 maart 2008

Wij hebben een ontzettend leuk lang weekend gehad in de Karoo.

Vrijdag zijn we vertrokken naar Graaf Reinet eerst. Het was een lange rit op een hele enge smalle weg dwars door de Karoo. De Karoo is een landschap met tafelbergen en eindeloze vlakten. Je ziet er veel cactusachtige planten. Het gebied is zeer droog en warm in de zomer, Karoo betekend land van dorst. Het water wordt met stalen windmolens uit de grond gepompt. Er zijn in dit dun bevolkte gebied schapenboerderijen die schapenvlees en wol produceren. Graaf Reinet heeft wat architectonische gebouwen, een grote Nederlands Hervormde kerk en wat Kaaps-Hollandse huizen.
Halverwege de middag zijn we naar onze game lodge Koffylaagte gereden. Het laatste stuk was over een gravel weg met veel hobbels, gaten en stofwolken. Meteen in de avond schemering een rondrit in een open safari auto. 'S avonds worden de meeste dieren actief, overdag is het te heet.
Veel dieren gezien en een waanzinnige mooie zonsondergang.
De volgende morgen te paard een safari gedaan. In een rustig tempo dwars door het gebied gereden, heel bijzonder! De jongens gingen 's middags in een quad racen ook dwars door het gebied, ze hebben er enorm van genoten! Heerlijk gegeten onder andere springbok en kudu.
Ons huis was een farm met veranda. Tuin er voor met een lama, rond open gebouw met rieten dak met vuurplaats en een zwembad gevuld met bronwater.
'S avonds kwamen de 2 dames witte neushoorns heerlijk gras eten in onze voortuin. Deze beesten zijn niet heel erg gevaarlijk, zeker in vergelijking met zwarte neushoorns. Maar enige voorzichtigheid is wel geboden, dus op afstand moet je ze houden! Zondag zijn we naar een stuwdam en een meer gegaan in de buurt. Er stond een bordje dat je uit moest kijken voor nijlpaarden! Gelukkig hebben we er geen gezien. Gerhard heeft zelfs nog een hengeltje uitgeworpen, helaas zonder succes. Verder mooie vogels gezien zoals lepelaars, arenden en rooivinken.
Vandaag zijn we terug gereden door een bergkloof, was fantastisch mooi. Verder een Cheetah farm bezocht waar ook nog jonge leeuwtjes waren.
Zoals jullie kunnen lezen en op de foto's kunnen zien, we maken er een leuk resterend verblijf van.
Deze week zullen we meer horen over waar we naar toe zullen gaan binnen enkele maanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten