zondag 16 december 2007

Zondag 16 december, mooie winterse koude,zonnige dag

Voornamelijk opgeruimd vandaag. Dat geeft mij een goed dus opgeruimd gevoel in mijn hoofd.
De tuin winter klaar gemaakt, wel zo netjes voor Flip en Tilly! Alleen stekelige rozen nog niet gesnoeid. Raar idee om onze mooie met liefde uitgekozen planten niet meer te zien opkomen dit komende jaar!
Wel heerlijk gewandeld met honden op het strand heen en terug door de duinen. Door de duinen om hun staarten wat harder te laten kwispelen. Fazanten op laten fladderend, springend door het halmgras, jachtpoten omhoog ( welke voorpoot?), aller jezus mooi gezicht die twee hondjes. Wat hebben ze een plezier. Daar doe je het voor.
Thuis heerlijk gegeten door mijn super kok Adriaan en de goede inkopen van Gerhard onlangs nog in Frankrijk gedaan. Eenden borsten met een saus van door ons zelf geplukte bramen van Oranjezon, boontjes met geraspte nootmuskaat en roomboter met fleur de sel uit Normandië, ebli(gort) met gebakken spekjes, gekookt in een lamsbouillon. Samen met een Madiran heerlijk.
Simpel maar super lekker.
Vorige week ook heerlijk en heel gezellig gegeten met Pollien en Siety bij "de heren van St. John" al voor mijn "Sara". Met Michiel en Ploneke vervolgens bij de Kromme watergang in Zeeuws Vlaanderen http://www.krommewatergang.nl/start.html

Jet is nog met Noor vanavond naar de bios gegaan en hebben Adriaan weggebracht naar de boot.
Jet heeft al vakantie, geen herkansingen blijkbaar en Adriaan is vanaf dinsdag weer thuis.

Het wordt een korte en hectische week met veel afscheid nemen voor mij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten