woensdag 24 februari 2016

Bezoek Groninger museum.

Eventjes tussen de bedrijven door het Groninger museum bezocht.
Mijn moeder van 88 heeft een 2 de nieuwe knie gekregen, orthopedisch gezien verliep het goed alleen kreeg mijn moeder een delier, was totaal de weg kwijt dit ondanks ruggenprik maar wat de trigger is geweest ?  Het verblijf in het ziekenhuis werd uiteindelijk 7 nachten in plaats van 1 nacht. Uiteindelijk is mijn moeder weer redelijk goed opgeknapt maar vanwege haar slechte korte termijn geheugen zullen er nog verdere geriatrische onderzoeken plaats moeten vinden. 
In het Groninger museum is momenteel een expositie van de extravagante David Bowie, hij is voor mij slechts jeugdsentiment, ik denk meer aan mijn vriendin Carla, zij was een echte fan !
Deze tentoonstelling trok ontzettend veel aandacht dit ook vanwege zijn onlangs overlijden.De expositie van Joris Laarman in het Groninger museum trok meer mijn aandacht , ik was compleet onder de indruk van zijn geniale digitale ontwerpen en experimentele hyper futuristische robot 3 D technieken !

Meubels gegenereerd door slimme algoritmes, een levende lampenkap van genetisch gemodificeerde cellen met het lichtgevende gen van een vuurvliegje, de eerste open source 3d te printen stoel ter wereld, een robotarm die een metalen bank in de lucht last, een tafel geassembleerd uit 1.2 miljoen voxels. Dit zijn maar een paar voorbeelden van het wonderbaarlijke werk van ontwerper/uitvinder/ kunstenaar Joris Laarman (Borculo, 1979). Laarman is een van de opvallendste ontwerpers van dit moment. In zijn lab in Amsterdam speelt hij met de mogelijkheden die opkomende technologieën bieden, nu en in de toekomst. Samen met ingenieurs, programmeurs en ambachtslieden experimenteert hij op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie, waarbij het maakproces vaak net zo vernieuwend is als het eindresultaat. Bron Groninger museum.

  •  


Bruggenbouwer voor een Amsterdamse grachten brug...Ik heb heel erg genoten van deze expositie.


4 opmerkingen:

  1. wat een prachtig stoelen...ze trekken mijn aandacht want het is een terugkerend thema voor mij...stoelen: ik maak er te veel gebruik van!
    interessante video clip maar in je post is er een zwart vlak waarvan ik me afvraag wat dat kan zijn?
    fijn dat je even ontspanning hebt kunnen zoeken toen je in Groningen was.

    BeantwoordenVerwijderen