zondag 18 mei 2014

Terug van weggeweest !

Meer dan 1 week in Groningen geweest omdat mijn moeder van bijna 87 een nieuwe knie heeft gekregen.
Een pijnlijke operatie, maar binnen 24 uur was mijn moeder al weer aan de wandel, weliswaar met aardig wat opiaten en andere pijnstillers ! Nu is ze herstellend en revaliderend weer thuis.

Helaas lag mijn schoonvader ook in het ziekenhuis met ernstige oedeem met o.a. vocht achter de longen !
Hij was heel erg benauwd en was tot niets meer in staat.
Gelukkig is hij aardig opgeknapt na verliezen van vele liters vocht door medicatie, daarnaast kreeg hij zuurstof en nieuw bloed.
Het waren hectische dagen, 's morgens naar het verpleeghuis om mijn schoonmoeder te bezoeken. Zij heeft heel spijtig een dwars laesie en kan alleen nog maar in een rolstoel zitten. Daarna door naar het ziekenhuis om mijn schoonvader en moeder te bezoeken. Daarna naar huis omdat mijn vader toen 's middag nog geen thuiszorg had, die hij terdege wel nodig heeft als hij alleen is. Verder druk met het hondje uitlaten, boodschappen, wassen en voor mijn vader zorgen. En weer naar het ziekenhuis om een uur of 4. 'S avonds weer even naar het ziekenhuis. Gelukkig hebben mijn ouders sinds anderhalf jaar particuliere thuishulp die hun hondje uitlaten, boodschappen doen, mijn vader wassen, aankleden en in en uit bed halen. Die mee gaan als mijn ouders een afspraak hebben bij een dokter, kapper of hondentrimster.  Sinds mijn moeder weer thuis is en ik ben vertrokken is er 24 uur per dag thuishulp aanwezig. Het zijn hun vertrouwde en ontzettend aardige dames, die werkelijk alles doen voor mijn ouders !! Op deze manier kunnen mijn ouders thuis blijven wonen. Het huis is inmiddels helemaal aangepast met o.a. trapliften en staat vol met rolstoelen, rollators ...
Mijn vader van bijna 86 kan helaas niet veel meer.
Mijn vader is altijd een ontzettende sportieve man geweest, heel zijn leven jaren lang heeft hij fanatiek gewandeld, gefietst, getennist en gegolft. 

Natuurlijk hebben we vroeger samen regelmatig getennist.

Waar is de tijd gebleven ?

Familiewapen van mijn familie.

Mijn ouders bijna 63 jaar getrouwd !
Leuk om oude familie albums te bekijken ! Hier mijn grootouders van moederskant omstreeks 1925.
Lang geleden....


Voor het eerst ben ik moeder van een prachtige dochter Jetske in 1985
Mijn 2 de kind, mijn lieve kwetsbare Adriaan geboren in 1987.

Mijn lieve jongste twee kinderen op jonge leeftijd

Even terug in de tijd geweest.......................

2 opmerkingen:

  1. wat een openhartige mail! ik denk dat het veel lezers, net als mij goed doet om even stil te staan bij de nood van onze ouders; zelfs als alles nog wel lijkt te gaan en ze nog zelfstandig wonen, hoe veel mensen toch achter de schermen klaar staan om te waarborgen het leven waardig te leven. Prachtige vintage plaatjes overigens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om deze foto's weer te zien mam!

    BeantwoordenVerwijderen