maandag 5 mei 2014

Oesters

Afgelopen zaterdag met goede vrienden oesters geraapt in de Oosterschelde a la Oestour . Ze liggen bij eb letterlijk voor het oprapen. Vergeet geen tuinhandschoenen aan te doen want ze zijn verdomde scherp waardoor je je handen zou kunnen verwonden.
Het begint bijna een traditie te worden om dit te ondernemen voor een jaarlijkse - borrel in Heemstede als borrelhap.
Ze zijn echt heerlijk deze oesters, al of niet gegratineerd of met wat citroensap !
De hondjes waren ook mee, er viel veel te snuffelen, naast de oesters, veel mosseltjes en alikruikjes. Mijn honden eten in Zeeland de mosselen van de paalhoofden, zo lekker vinden ze dat.

ìn totaal 5 emmers geraapt, na het rapen schoonspoelen...

Het is echt prachtig aan de Oosterschelde met prachtige luchten en veel bootjes op het water....

 Wat gegratineerde oesters ter plekke even voorgeproefd...

Daarna richting Heemstede voor de jaarlijkse gezellige verjaardagspartij met als afsluiting de bekende bloemencorso die van Noordwijk naar Haarlem gaat via o.a. Heemstede.
Een rectificatie: de in het vorige blogartikel door mij genoemde grutto-achtigen, blijken volgens mijn echtgenoot tureluurs te zijn. Deze weliswaar vage foto werd door mij vandaag gemaakt, weer een hele groep tureluurs (blijkbaar) met lange snavels....op naar een nieuw fototoestel :-)

1 opmerking:

  1. heel wat kilometers gemaakt die dag! leuk om even mee te kijken naar het zo bekende bloemencorso. en na het eten van de oesters kunnen we weer nieuwe creaties verwachten?
    jammer dat je nog geen goede camera hebt......

    BeantwoordenVerwijderen