maandag 30 september 2013

Wat een week met mooi weer en verassingen.


Gisterochtend met een Natuurmonumenten gids een interessante paddenstoelen wandeling gemaakt bij het Quackjes water.
http://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/paddenstoelen-quackjeswater/2013-09-29t1000
Ondanks het droge weer toch mooie paddenstoelen gezien. Maar niet te vergelijken met de Franse natuur met zoveel meer verscheidenheid.  Bovendien wordt er volop geplukt en paddenstoelen gegeten in Frankrijk, terwijl het plukken in Nederland verboden is. In Frankrijk heb je echt een paddenstoelen cultuur, Fransen zijn immers zulke smulpapen. In ons dorp waar wij woonden in Frankrijk was een hele actieve paddenstoelen vereniging. 
http://champignons-sassenage.blogspot.nl/
Je moet echt kennis van zaken hebben wil je je zelf geplukte paddenstoelen opeten.
In geval van twijfel is er nog altijd de apotheek in Frankrijk die verstand van zaken heeft. Daar kan je met je mandje met zelf geoogste paddenstoelen langs gaan of ze eetbaar of giftig zijn. 

Gistermiddag een golfwedstrijd gespeeld en met de eerste prijs thuis gekomen !

We speelden scramble, alle spelers slaan af en kiezen daarna welke bal het beste ligt. De andere ballen worden opgepakt en gedropt binnen 1 stoklengte van de beste bal. Je speelt als team en niet individueel. Ik speelde op zich niet echt super, alleen het putten ging geweldig goed. We hadden nota bene twee birdies !


Verder kwam ik in de publiciteit met mijn monoprints !!
(https://www.facebook.com/GelliArts.)
MUST SEE! This Pinterest board is loaded with colorful, mesmerizing monoprints using the Gelli plate -- by Henriette Pentenga. Enjoy!!http://www.pinterest.com/hcpb/monoprints-with-gelliplate-by-art-hc/