dinsdag 7 mei 2013

Heerlijk, gezellig en inspirerend lang weekend bij mijn vriendin in Sassenage.

Vanaf Amsterdam naar Geneve gevlogen en daarna richting Sassenage in Frankrijk gegaan. Vliegen heb ik sinds ik in Nederland woon niet meer gedaan.  Er zijn wel terdege veranderingen bij de douane check, een body scan, fouilleren, handtas ontdoen van elektronische zaken, parfum minder dan 100 ml uit mijn handbagage. Nadat ik wat voordelige taxe free boodschapjes ( meer dan geoorloofd ! ) had gedaan en wat had gegeten en gedronken werd ik richting gate aangehouden door de douane....Ze vroegen aan mij of ik meer dan 20.000 euro cash bij me had, mijn antwoord was nee en welke idioot heeft zoveel geld op zak ?   Toen moest ik vervolgens als nog mijn portemonnaie laten zien met inhoud.....ik was wel smokkelaar maar geen geld smokkelaar...;-)
Mijn voormalige woonomgeving, wat een totaal ander landschap vergeleken met Nederland. Hier heb ik vele uren gefietst en gewandeld met mijn hondjes, daarnaast paard gereden met mijn vriendin, haar echtgenoot, de mijne en Noor.
Een bijzondere plek waar de hondjes vaak gingen zwemmen en waar ik de laatste foto van Adriaan heb genomen.
Mijn vriendin is een kunstenaresse "pur sang "en tevens hondenliefhebster net zoals ik, we hebben zoveel gezamenlijke interesses.  Ik mis haar maar gelukkig hebben we meer dan wekelijks contact met elkaar :-)
De ooit door mij beschilderde en verstopte stenen in de bomen voor Adriaan zijn 25 ste verjaardag waren niet meer terug te vinden. Stenen zullen altijd blijven bestaan, waar ze dan ook nu zijn.
Samen vele uren artistiek bezig geweest.

Anja maakt de meest mooie dingen.Zo maakte ze even een eigen Giacometti, dit naar aanleiding van ons bezoek in het museum van Grenoble met een expositie van Giacometti. Wat een groot talent mijn vriendin Anja ! Bekijk haar blog vooral.