zaterdag 1 september 2012

What's new.

Mixed media, bloemen zijn van monoprint afdrukken gemaakt. Gisteren heerlijk gezellig samen geschilderd bij een goede vriendin in Waalre, een ex collega gifmengster die ik al meer dan 33 jaren ken.

Een doek met mijn eeuwige geëxperimenteer.


Nog eentje in proces.......


Mijn  eerste " prayer flag ", de tekst ontbreekt nog, moet nog wat beter oefenen met borduur steken, laat nog wat steekjes vallen. Meer informatie over " prayer flags " zie janelafazio.prayer-flag-project en de blog van mijn vriendin Anja.

Mijn tweede " prayer flag " nog niet af.  Mijn naaimachine van 45 jaar oud kreeg zodanig de smaak te pakken dat hij niet meer wilde stoppen.  Het voetpedaal werkte niet meer, ik moest de stekker uit het stopcontact trekken om te stoppen ! Zo jammer ik had ook net de smaak te pakken, mijn project ligt dus even stil......

Stofjes monoprint van afdruk van doorgesneden paprika en citroen moeten nog even wachten om verwerkt te worden.Monoprint op stof met veren en een vissengraat.

Monoprint op stof met sjablonen.

Nog eentje toen mijn oude naaimachine het nog deed.


Oefening baat kunst, veel tekenen, om het weer beter in de vingers te krijgen.Ik denk dat ik 30 jaar geleden veel beter kon tekenen, in mijn periode bij de tekenclub van Domburg onder leiding van Harrie Bouwmeester. Alleen tekenen met potlood, puur technisch. Mijn passie lag uiteindelijk meer bij de lessen van het MIKV met experimenteel schilderen bij Annemieke Visser.

Natekenen van inktvisjes uit een heel oud boekje van 1940 van Dr. W.J. Prud' Homme van Reine, genaamd "Wat vind ik aan het strand".

Natekenen van een bewegende koelkast magneet.
Soms denk ik wel eens wie kijkt er naar mijn gefröbel, waar doe ik het voor ? Het fotograferen, tekenen en schilderen houden me bezig, een goede afleiding voor mij....

Bijna 5 jaar geleden ben ik mijn blog begonnen vlak voor ons vertrek naar Zuid-Afrika, dit voor mijn lieve familie en vrienden. ......daarna ons verblijf in Frankrijk, ons tweede verblijf daar.
Veel prachtige avonturen beleefd, ook hele heftige, nu even rust in de tent en terug op Nederlandse bodem, dichter bij hulpbehoevende ouders maar helaas ook met buitenlandse diploma' s met hun
"struggles".