dinsdag 31 juli 2012

Leven als god in Frankrijk qua culinaria......

Op de plaatselijke marktjes zie je steeds vaker biologische groenten en fruit. De keuze uit de vele soorten tomaten is gigantisch. Tomaten smaken nog echt naar tomaat !

Een vieruurtje in Vendome.

Een lunch op het dak van Centre Pompidou met uitzicht over Parijs.


Door het slechte weer maar uit eten gegaan in Onzain bij la Charbonnette. De garnalen waren zeer croustillant !




Niet zo maar een kipje, in dit geval een kip uit Loches.




Prachtige groente in Amboise.

Perzikken, nectarines en abrikozen die smaak hebben en rijp zijn !

Streek kaasjes van de Loire vallei.

Heerlijke " saucissons secs "  met name die met lavendel en honing was nieuw en lekker.
Bijna vergeten onze wijnproeverij bij de macro- biologische wijnboer uit Mesland, Chateau Gaillard exporteert helaas nog niet naar Nederland.


http://gaillard-chateau-biodynamie-vin-bio-monteaux-val-loire.vincent-girault.com/gaillard_en.htm


Wijn genaamd " straat van de dorst " .


Jambon cru in vele variaties

Lunch in Tours.





Bio cider in Vendome.



Bier, jam winkeltje in Yport Normandië.



Oesters en makrelen in Yport tijdens het feest van de makrelen.
Om een indruk te krijgen van zo'n Frans lokaal makrelen feestje bekijk dit onderstaande filmpje.

La fête aux maquereaux d'Yport door France3Haute-Normandie


Fruits de mer met garnalen, bulots en amandes schelpen.

Na al deze culinaire heerlijkheden, trouwens zonder een kilo aan te zijn gekomen en het prachtige Franse erfgoed, scheen ook de zon voor ons nog eens uitbundig in Normandië, gezellig met vrienden met " vue sur mer et les falaises" !!
Een prachtige zonsondergang.