vrijdag 6 april 2012

Bijna Pasen.

Schaapje schaapje heb je witte wol ? Dit is het enige zwarte lam en schaap op de dijk.

Wat staat op ons Paas menu ? Een lekkere ganzen confit of ganzenlever ? Nou dat geloof ik niet hier in Nederland. Het stikt hier van allerlei soorten ganzen van Kol, Rot, Grauwe, Toendra en Brand ganzen. Ik zie inderdaad verschil in kleur maar ben geen ganzen expert. Volgens de boeren veroorzaken al die ganzen alleen maar problemen. De koeien willen niet meer grazen op plekken waar veel ganzen zijn geweest.
Ik geniet tijdens mijn dagelijkse uitjes met mijn honden van alle verschillende soorten vogels, zelfs hertjes, bloemen en planten die nu tevoorschijn komen en de schelpen, veren en door wind en verweerde, gebleekte drijfhoutjes. Van drijfhoutjes wil ik een soort kroonluchter maken.

Vlakbij ons huis, op een dijkje aan het Haringvliet meer dan schattige lammetjes.
Ik durf het bijna niet te zeggen wat bij ons op het Paas menu staat. Zeeuws zuiglam volgens de slager, "prés salés" ?, ben het vergeten te vragen !

Blad van ... ? Ik kon het niet vinden in mijn flora van 1971. Dacht eerst aan hoefblad maar geloof niet dat dat het is. Gebruikt in mijn voorgaande bericht met monoprints van bladeren.

Pinksterbloemen met Pasen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten