maandag 27 februari 2012

Op stap met " oestoer "












Gegratineerde oester.

Aardappelsoep met oesters.

Gisteren samen met goede vrienden van ons Japanse oesters geplukt in de Oosterschelde onder leiding van Marcel van " Oestoer ".
Bij laag tij komen de oesterbanken te voorschijn en is het een kwestie van oprapen en voordat je het weet is de emmer gevuld.
Dan begint het schoonmaken, we moesten de oesters tot vier keer schoon schudden met zeewater.
Na het zoeken en het schoonmaken stond een heerlijke lunch klaar bij het Loze vissertje onder het genot van een glaasje wijn en in de warmte van een openhaard.
Er stonden heerlijke vinaigrettes, salades, oestersoep, brood, verschillende soorten kruidenboter en een topping voor gegratineerde oesters klaar. Na een demonstratie hoe je een oester opent, legden we onze zelf open-gewrikte oesters op de barbecue of slurpten we ze rauw op al of niet met een vinaigrette met sjalotjes !
We hebben heel erg genoten van deze dag !
http://www.depers.nl/cultuur/610629/Eigenhandig-oesters-vangen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen