maandag 30 januari 2012

Koud.


Gisteren heeft het een beetje gesneeuwd en de verwachtingen qua temperaturen voor de komende dagen zijn strenge vorst in de nacht ( min 13) en overdag zal de temperatuur niet meer boven het vriespunt komen. Normaal gesproken wordt ik blij van sneeuw. Een betoverende witte wereld maar gek genoeg doet het nu niet veel met me.
Wel kijk ik uit naar ons komende verblijf in Notre Dame de Bellecombe waar we voor een week een appartement hebben gehuurd.
Vanaf 20 februari hebben weer een heel leger van verhuizers over de vloer voor enkele dagen.
Als de boel is ingepakt vertrekken we naar Hellevoetsluis waar we in een suf bungalow park een huis hebben gehuurd. Uiterlijk half maart zullen we onze intrek nemen in ons nieuwe stulpje.
Noor telt de dagen af om terug te keren naar Nederland. Ik ook wel maar het afscheid nemen hier valt me zwaar en ik zie op tegen alle drukte van een Internationale verhuizing. Het is niet de eerste keer dat ik dat mee maak, je zou denken dat ik een expert ben geworden in verhuizen. De laatste 4 jaar hebben we in 5 verschillende huizen gewoond. Hellevoetsluis wordt de 6 de !
13 jaar geleden keerden we ook terug na een verblijf van 4 jaar uit Frankrijk.
Wij hebben de luxe dat de spullen worden ingepakt maar het uitpakken moeten we toch echt zelf doen. Hoewel dat uitpakken in Zuid-Afrika wel werd gedaan.
We zullen veel dingen van hier gaan missen. Natuurlijk het super goede klimaat, de bergen met zijn charmes zowel in de winter als in de zomer, de natuur is hier overweldigend met zijn fauna en flora.
Daarnaast de levensmiddelen, deze zijn niet te vergelijken met de Nederlandse.
Dag met het zeer grote aanbod van vis nota bene in de Alpen !, de heerlijk côte de boeuf, ik noem maar wat, orgaanvlees, kalfsvlees, eendenborsten, konijnen, het giga aanbod van kaas of what ever, zo kan ik nog wel even doorgaan.http://www.meteo-grenoble.com/previsions.php

Geen opmerkingen:

Een reactie posten