zondag 18 december 2011

Eventjes naar het vaderland en kaartjes af.
Het is hier sinds een week koud en de regen komt met bakken uit de lucht.
Maar dat betekent gelukkig ook dat het goed sneeuwt in de bergen, goed voor ons skiën de komende tijd. De sneeuwgrens ligt op plus minus 150 meter boven ons huis op de bergen. Zo zie je auto's voorbij rijden, komende uit de bergen met een flink pak sneeuw op hun dak. Best wel gevaarlijk opzich, op het moment van heftig remmen wordt hun zicht behoorlijk belemmerd. Ook zag Gerhard iemand voorbij rijden op sneeuwkettingen terwijl er geen harrel sneeuw ligt in ons dorp !
De honden komen dagelijks doorweekt en zeer modderig thuis na hun uitlaat tocht. Ze houden duidelijk meer van de kou dan van de warmte. Ik kan ze soms amper bijbenen op mijn fietsje in de modder en op de keien c.q.stenen ondergrond.
Het lijkt net of het niet meer echt helemaal licht wil worden gedurende de dag.
Elke dag brandt gezellig en knus onze openhaard, ook omdat ons huis niet echt goed warm valt te stoken. Het is een oud huis met zeer hoge plafonds en teveel loze verblijven. Zeker nu omdat alleen nog maar Noor bij ons woont.
Morgen gaan we even naar Nederland ook om Jurren en Jetske te ontmoeten en om het pas klare graf van Adriaan te bezoeken.
Wij zouden vanaf Lyon moeten vliegen met onze vaderlandse vliegmaatschappij maar de Franse beveiligingsbeambten staken dus hebben we onze vlucht maar geswitcht en vliegen we nu vanaf Genève naar Amsterdam. Dat staken hier in Frankrijk valt met geen pen te beschrijven. "toutes les grèves françaises, j'en ai marre".....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten