maandag 6 juni 2011

Mariage, Frans huwelijk.
Zaterdag is Gerhard weer terug gekomen uit Slovenië, om vervolgens gezamenlijk naar het huwelijk te gaan van een zeer goede vriend van ons. In een prachtige villa gelegen naast een kerk op een heuvel met magnifique uitzicht over Chambery, de Bauges en de Chartreuse werd de huwelijks ceremonie voltrokken. De ambtenaar van burgelijke stand is meestal de burgemeester en altijd gedecoreerd met een prachtig 3 kleurig, van de Franse vlag afkomstig en nu een opzichtig lint kruislings gedragen. In dit geval was het een opdreunen van wat wets artikelen die lijken op de Nederlandse. Na de kus en eerder de ringen uitwisseling was er tijd voor felicitaties en een foto sessie. Daarna geen kerkdienst in dit geval. Wel luid toeterende auto's zoals gebruikelijk bij Franse huwelijken. De bruid zag er prachtig uit in een witte trouwjurk, ondanks dat het hier ging om een 2 de huwelijk voor beiden met aan beide zijde 3 zonen in de leeftijd 8, 10, 12 van haar en 21, 23 en 25 van hem.
Het was heel leuk om de kinderen van onze vriend te zien, inmiddels volwassen bijna allemaal met vriendinnen en uitgegroeid tot bomen van kerels. Fijn om te zien dat Evenelle mijn overleden vriendin te zien is in deze jongens. Daarnaast was het heel leuk om mensen te ontmoeten van ons verblijf in St. Jean de Mauriënne zo´n 12 jaar geleden.
Het diner was in een restaurant vlakbij met heerlijke hapjes, o.a. ganzen lever, kikkerbillen, coquilles St Jacques en nog veel meer, prachtig gepresenteerd in glaasjes "verrines", kleine schaaltjes, bakjes en pannetjes "cocottes" met natuurlijk veel champagne. Later werd er gedanst, niet echt iets voor Gerhard maar toch heeft zelfs hij zich op de dansvloer begeven. Het was een gezellige avond. Alle vrouwelijke gasten kregen "dragées de mariage", met suiker omhulde amandelen verpakt in tuile en andere decoraties. zie foto.


Zelf heb ik geen foto´s gemaakt maar zal ze binnenkort krijgen van notabene de gynaecoloog die Noor ter wereld heeft gebracht zo'n 14,5 jaar geleden. Een zeer aimabele man, die kan dansen als de beste, van origine geboren uit Libanese ouders maar geboren en getogen in Senegal, net als zijn beeldschone vrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten