dinsdag 13 juli 2010

Vakantie Corsica en Toscane.


Toscane.

Corsica.
Vanaf Toulon zijn we vertrokken per boot naar Corsica met Mobylines, een Italiaanse maatschappij. Best goede hut om in te slapen, boffen met heerlijk Italiaans eten met "antipasti" aperitiefhapje gevolgd door "primi" pasta, risotto of soep, daarna een "secondi" vlees- of visschotel opgediend met met "contorno" groentes en of aardappels. Daarna "formaggio" kaas en "dolce of frutta" nagerecht of fruit, daarna een espresso voor Gerhard en een cappuccino voor mij.
Na het eten genoten van een prachtige zonsondergang. Redelijk geslapen maar weer vroeg op. We kwamen om 6 uur 's ochtends al in Bastia aan. Na een "petit dejeuner" ontbijtje in Bastia richting Saint Florent voor boodschappen, daarna naar onze camping in Patrimonio, midden in een wijngebied (met lekkere wijntjes), camping gelegen direct aan het strand. Het was nog redelijk stil op Corsica met toeristen, het hoogseizoen begint pas half juli. Genoten van zwemmen en het snorkelen in een aangename warme en heldere Middenlandse zee. Een prachtige rondrit gemaakt naar het noordelijkste gedeelte van Corsica "cap Corse". Met zeer smalle en slingerende wegen. Haast moet je niet hebben op Corsica!
We hebben genoten van het prachtige ruige landschap van Corsica met zijn hoge bergen, prachtige baaitjes en idyllische strandjes, authentieke bergdorpjes en kustplaatsen.
Onze tweede camping was in Osani, vlakbij Porto en de beroemde "Calanches" van Piana, prachtige gigantische oranje rotsformaties en het natuurreservaat "Scandola". Dit natuurreservaat van ca 1000 ha zee en nog eens 1000 ha rots en kliffen werd in 1983 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. De zee zit hier vol vis, het water is azuurblauw en onder water is het een wereld van kleuren Met een gehuurde Zodiac boot het reservaat vanuit zee bekeken en Girolata bezocht. Alleen te bezoeken te voet of per boot. De vegetatie is prachtig op Corsica. Veel steen en kurk eiken, pijnbomen, vijgenbomen, tammekastanjes, eucalyptusbomen, gele brem en "maquis" een een ruig en kruidachtig struikgewas. De vele soorten bloemen en vlinders zijn er prachtig. De oleanders en bougainville bloeien er uitbundiger dan bij ons in de tuin.
Per kano de prachtige Fangu delta bij Galeria bezocht, een zoetwaterreservoir met heel veel waterlelies, diverse soorten watervogels en waterschildpadden.
In het binnenland zagen we wilde vrij donkere varkens. Ook wintersport is mogelijk in de winter, slechts op kleine schaal.
De derde camping was bij Corte in het binnenland prachtig gelegen aan de Golo rivier.
Daar hadden we een prachtig grote plek, buren waren niet te zien. Het weer was 2 weken lang perfect, wel warm maar gelukkig was er de zee of een rivier om verkoeling te zoeken. Het oude Corte is net als Bastia een citadel, een hoog gelegen vestingwerk, goed voor een mooi uitzicht !
Na 2 weken Corsica in Bastia de boot genomen naar Livorno in Italië. Slechts 4 uur durend, heerlijk relaxed op het dek in de zon met een verfrissend windje de boottocht doorgebracht.
In Quardistallo, even onder Livorno, vlakbij Volterra in Toscane nog 4 dagen doorgebracht op een luxe camping met teveel Nederlanders. Genoten van Italiaans eten, Chianti, de mooie taal Italiaans, Volterra, San Gimignano, Siena en het mooie Toscaanse heuvelachtige landschap met olijfbomen, wijnranken, gemaaide korenvelden en cipressen. Na al die overweldigende natuur van Corsica en de cultuur en historie van Toscane was het weer tijd en had ik ook wel zin om weer naar huis te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten