woensdag 28 juli 2010

Cigales; ( in het Nederlands cicades blijkbaar) herrie beestjesTijdens onze vakantie op Corsica, Toscane maar zelfs ook in ons dorp Sassenage, met name toen het zeer warm was met 36 graden, hoorden we regelmatig het harde getjirp van cicades. Een ongekend bijna metaalachtig hard geluid. Alleen de mannetjes exemplaren kunnen zoveel decibellen produceren, zodanig dat het bijna irritant en te overheersend is. (zeker voor mijn linker suisoor !)Die mannetjes willen maar een ding; vrouwtjes lokken !
Ik vroeg me dus ook af, hoe is het in godsnaam mogelijk dat zo'n klein beestje zoveel herrie kan produceren? Ook het feit dat ik nooit in levende lijve een cicade heb gezien, " je hoort ze wel maar ziet ze niet " maakte me zeer nieuwsgierig. Dankzij Wikipedia; http://nl.wikipedia.org/wiki/Cicaden , Internet; http://fr.wikipedia.org/wiki/Cicadidae en "you tube" deze keer een prachtige BBC " über Britishe reportage" dan besef ik me weer terdege wat een luxe en gemak hebben we nu eigenlijk tegenwoordig vergeleken met 20 + jaar geleden.
Ondanks het feit dat ik me dagelijks erger over de mate van computer gebruik bij mijn kinderen, zijn er ook grote voordelen voor het vergaren van informatie, kennis, vaardigheden ( mijn zoon kan een prima robot chirurg worden), niet te vergeten het onderhouden van (verre) contacten en netwerken. Daar doe ik ook maar al te graag aan mee, hoewel.......er zijn nadelen, voordat je het weet ben je bijna "SPAM"!
p.s. Sorry, mijn excuses voor het onbedoelde gênante uitnodigen van mijn hele adressenbestand voor mijn LinkedIn account. Dat was niet mijn bedoeling en ik had niks in de gaten, tot dat er heel veel mails kwamen.............! Weer wat, meestal oppervlakkige connecties rijker............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten