woensdag 12 mei 2010

Lente ?????!!!!!

Het schijnt voorjaar te zijn, immers de acacia bomen en vlierbessenbloesems bloeien. Alleen is het stervenskoud en regenachtig de laatste weken. De toppen van de bergen al een tijd niet gezien, deze zijn voornamelijk in wolken gehuld.
Mijn honden vinden dit weer prima, die houden niet van warmte maar van kou, nat en vies weer. Er is geen konijn meer veilig op het moment door mijn jagende honden.
Door het saaie weer ben ik binnenshuis actiever. Ben veel aan het experimenteren met gemengde schildertechnieken (mixed media). Ik ben wat vaker achter mijn computer bezig. Door Facebook blijf ik onder andere op de hoogte van onze ex-collega's van Zuid-Afrika. Er zijn er al weer een paar verhuist o.a. naar Australië. Mooie foto's van hun avonturen en soms spannende berichten over zeer gevaarlijke slangen (eastern brown snakes) in de tuin. Het was goed om te horen dat Rio Tinto veel geld heeft geschonken aan het Ubuntu fonds in Port Elizabeth. Meer informatie is te zien op: http://www.ubuntufund.org/about/index.html
Vandaag ontving ik een bericht over het gebruik van GPS, cruise control en air conditioning in auto's. Kort samengevat; zet je huisadres niet in je GPS. Als je auto wordt gestolen of alleen je GPS terwijl je op pad bent, kunnen de daders je huis vinden en inbreken omdat je niet thuis bent. Vul het dichtsbijzijnde politiebureau als huisadres in, zelf weet je de weg naar je huis wel te vinden. Cruise control gebruiken op een natte of gladde wegen is levensgevaarlijk, de kans dat je last krijgt aquaplaning of slippen is veel groter. Open eerst de ramen van je auto voordat je de airconditioning aanzet. Door hoge temperaturen in een auto, in de brandende zon kan er giftig benzeen gas vrijkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten