vrijdag 25 december 2009

Terug van weg geweest !
Het is al een tijdje geleden dat ik iets schreef op mijn weblog.
De laatste weken voor de vakantie waren druk met schoolactiviteiten, diners en een wijnproeverij. Kregen de kinderen op school een eenmalige ( in NL doen ze 2 ??) Mexicaanse griep vaccinatie, waarvan ze de volgende dag echt niet lekker waren.
Vorige week donderdag ben ik alleen vertrokken naar Nederland om mijn ouders, Jetske, Adriaan en mijn lieve vriendin Attie te bezoeken. Mijn bezoek aan Nederland leek meer op een wintersport vakantie. Wat een sneeuw, dat had ik in geen jaren meer meegemaakt. Bij Jetske was het heel gezellig. Het appartement wat ze nu sinds kort bewoond samen met Stephan is super mooi en zeer smaakvol ingericht. Het studentikoze leventje lijkt voorbij te zijn. Nu genieten ze heel burgelijk van hun eerste Kerstboom samen.
Vrijdag richting Groningen gegaan. Het was door de sneeuw een chaos in het verkeer. Sneeuwruimen doen ze niet in Nederland, leek het wel. Vanaf het station moest ik mijn koffer op wieltjes door een dikke laag sneeuw baggeren. Omdat er geen bussen reden moest ik een taxi nemen naar mijn ouders. Goed en gezellig was het bij mijn ouders en Lotje.
Vrijdag ben ik bij mijn vriendin Attie op bezoek geweest. Dat was emotioneel natuurlijk maar toch ook weer als vanouds gezellig. Zij woont in een geweldig mooi huis tussen Haren en Zuidlaren. Een paar weken geleden was zij te zien in het t.v.programma "nu we er toch zijn " ( bij uitzending gemist nu nog te zien). Daar kun je zien hoe gastvrij, spontaan en gezellig ze is. De opnames zijn al een tijd terug opgenomen. Inmiddels is haar prognose heel slecht. Ze is heel dapper en sterk, ik heb bewondering voor haar doorzettingsvermogen.
Zondag wilde ik naar Middelburg gaan om Adriaan te bezoeken. Echter kwam ik niet verder dan Utrecht door de heftige sneeuwval. Na 8 uur onderweg en wachten, slechte communicatie van de NS, besloot ik maar om bij Jetske onderdak te zoeken. Heel gezellig natuurlijk, maar ik was behoorlijk teleurgesteld en gefrustreerd dat ik niet in Middelburg bij Adriaan kon zijn. Adriaan is er vervolgens in geslaagd om de volgende dag naar Utrecht te komen. Een gelukkig weerzien na bijna 4 maanden.'S avonds zijn we met zijn allen gezellig uit eten geweest, nadat we 's middags hadden gewinkeld.
De volgende dag in alle vroegte met Adriaan een taxi genomen naar het vliegveld van Rotterdam. Er was nog steeds een negatief reis advies van de NS, er gingen enkele stoptreinen maar niet op tijd en volgens schema.
Terug thuis was het 12 graden en de sneeuw die was gevallen op vrijdag was binnen een ochtend weg gedooid. Slecht weer, veel regen zelfs tot op 1500 tot 2000 meter.
De sneeuwcondities in de Vercors zijn niet best. Nu maar hopen dat het kouder gaat worden en dat er een flinke laag sneeuw valt in de bergen. Jetske komt aanstaande zondag naar ons toe om te skiën. Jurren zijn vriend komt dinsdag.
Maar nu eerst Kerst vieren. Gerhard maakt samen met Jurren een gans, gevuld met appel en cranberries. Noor heeft een " bûche "een typisch Frans Kerst dessert gemaakt. Toch fijn dat iedereen zijn steentje bij draagt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten