dinsdag 14 juli 2009

Stunning Canada.
8 juli werden we in het hotel opgehaald door het camperbedrijf. Na veel tekst en uitleg over de zeer grote camper naar Banff gereden, slechts 128 km. Calgary ligt vlakbij de Rocky Mountains.
8 en 9 juli waren we in het Banff nationaal park. Leuk plaatsje met veel winkels en mooie ruime camping en een prachtige omgeving. Alles is hier groot in Canada, de auto's, caravans, campers, koffiemokken, boter verpakking etc. en vooral het landschap. Meteen al aardig wat dieren gezien zoals elken, herten, eekhoorns, die gewoon langs de rand van de camping liepen.
10 juli richting Jasper nationaal park via de mooiste autoroute ter wereld, langs gigantische gletsjers van het ijsveld Columbia. Tijdens deze rit zagen we een beer langs de weg! (ik zag geen beren op de weg )
In Jasper op wederom zeer grote camping gestaan met 700 plaatsen alleen daar merkte je weinig van, we hadden een grote plek met eigen pick-nick tafel en vuurplaats annex barbeque. De volgende dag naar de Maligne canyon en meer geweest en nog met een kano gevaren. De volgende dag een prachtige paardrijdrit gemaakt in de omgeving boven Jasper.
Vandaag zijn we via park Robson naar Clearwater gereden om morgen het park Well's Gray te verkennen. We zijn nu in Britisch Columbia en hebben nu nog meer tijdverschil met Europa namelijk 9 uur vroeger is het hier. 'S avonds zijn we nog steeds heel vroeg al moe en slaperig. Het is hier een stuk warmer dan in Banff en Jasper.
Wat een fantastisch mooi land is Canada met aardige en vriendelijke mensen, ruimte en natuur. Toch zou ik er niet willen wonen, de zomers zijn mij te kort en er zijn veel te veel vliegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten