woensdag 3 juni 2009

"Art de vivre"in de Drôme Provençale en Vaucluse.Afgelopen Pinksterweekend hebben we gekampeerd in de Drôme-Provençale in het grensgebied met de Vaucluse, op zo'n 2,5 uur rijden vanaf ons huis. De camping was fantastisch mooi "aire naturelle", op 600 meter hoogte op een berg, afgelegen en midden in de natuur. Waanzinnig mooie en grote plekken, van mede kampeerders merk je niks, het is net of je er alleen staat. Ons uitzicht was super mooi, in de verte konden we de Mont Ventoux zien. Verder enige poeltjes met o.a. rose waterlelies. Nu bloeide de brem nog en al wat aromatische tijm-achtigen en andere bloemen zoals kamperfoelie die heerlijk geurden in de avond. De toegangsweg was spectaculair, veel bochten, stenen, kuilen en vooral steil. De eerste dag via Buis les Baronnies naar Rochebrune, Nyons en Vaison la Romaine geweest. Buis les Baronnies is naast de lavendel, olijven en wijn bekend door zijn Lindebloesem.
Nyons voornamelijk door zijn beroemde olijven. In Vaison la Romaine bevindt zich een Romeins overblijfselen terrein, waar Gerhard en Noor naar toe zijn gegaan. De honden mochten er niet naar binnen, dus Jurren en ik hadden maar een terrasje gepikt.
In dit hele gebied zijn veel olijven en abrikozen bomen, de abrikoosjes waren jammer genoeg nog niet rijp. Heel veel wijngaarden waar onder ander de Côte du Rhone wordt geproduceerd. En niet te vergeten de talloze lavendel velden en hun aanverwante handel. Wat een vegetatie rijkdom !
Heel veel dorpjes hebben een oud middeleeuwse stadskern bovenop een heuveltop. De deuren en luiken van de huizen zijn vaak in allerlei licht blauw tinten geschilderd. Mooie oude kerkjes, oude kastelen soms en ruïnes. Leuke Provençaalse marktjes met hun streekprodukten en die fantastische Provençaalse tafelkleden.
De 2 de dag naar Maulacene, daarna de Mont Ventoux opgereden, Carpentras en Baume de Venise bezocht.
Op de Mont Ventoux veel racefiets-toerisme en door het slechte weer die dag in de wolken. Gerhard heeft hem ooit ook gereden trouwens. Geen mooie berg, op de top allemaal steentjes, behoorlijk kaal en wat lelijke zendmasten. Carpentras viel letterlijk in het water maar gelukkig klaarde het weer op in het mooie Baume de Venise. Dit plaatsje ligt aan de voet van de prachtige bergen de " Dentelles de Montmarail" en is bekend door zijn zoete Muscat wijn.
We hebben het erg naar ons zin gehad en was het gezellig vertoeven met Jurren en Noor. We zijn zeker nog niet uitgekeken hier. Aan de truffels van Tricastin en de pausen enclave zijn we niet meer toegekomen.

http://www.dromeprovencale.fr/
http://www.provence-toerisme.com/middeleeuwse.asp
http://www.provence-toerisme.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten