maandag 11 mei 2009

Acacia geuren......................
De natuur is zo mooi op dit moment. De acaciabomen staan volop in bloei en die zijn hier in grote getale aanwezig. De lucht is zwaar geparfumeerd, de wit bloeiende bomen verspreiden een honingzoete geur, iets wat bijen ook weten. Verder bloeit de vlierbessenbloesem uitbundig, die een meer citroenachtige bloemige geur verspreidt. Straks zullen de vlinderstruiken gaan bloeien, die zijn hier ook massaal aanwezig. Door hun geur zullen ze ook veel vlinders aantrekken.
Bepaalde geuren worden door mij geassocieerd met herinneringen zoals bijvoorbeeld Lathyrus, dit doet mij denken aan mijn eerste kleuterschool toen ik 4 jaar was. Ik kan uitermate genieten van de geur van rozemarijn, lavendel, salie en bepaalde rozen. Geuren omschrijven is niet zo gemakkelijk. Smaak en geur gaan samen.

Hierbij een "geurig en zeer smaakvol" bijzonder recept om beignets van Acacia en/ of Vlierbessenbloesem te maken. Voor vele Fransen een recept uit grootmoederstijd, super lekker!

Pour 4 personnes, il faut :Voor 4 personen:
- 250 gr de farine,(bloem)
- 3 oeufs,(eieren)
- 30 cl de lait,(melk)
- 20 cl de bière blonde, (licht/blond bier)
- une cuillère à café d'huile,( een koffielepel olie)
- du sucre semoule (fijn kristal suiker)
- une pincée de sel fin,(snufje fijn zout)
- une vingtaine de grappes de fleurs d'acacia.(20 trossen acaciabloemen of 20 schermen vlierbessenbloesem )

Bereidingswijze:
Het beste is om de bloemen niet te wassen, dit gaat ten koste van de smaak. Zoek een goede plek om ze te plukken, dus niet aan een weg met veel verkeer. Meng alle ingrediënten, behalve de suiker en de bloemen.
Maak een beslag zonder klontjes, goed glad en vloeibaar. Dit beslag 2 uur laten rusten.
Als het frituur vet heet is, doop een tros acaciabloemen in het beslag (let op het beslag drupt) en doe deze snel in het vet. Als de acaciabloem naar het oppervlakte boven komen drijven ( al na enkele seconden), draai ze dan snel om met een houten spatel. Wacht enige seconden en haal de bloem uit het vet en leg hem neer op een bord met keukenpapier. Bestrooi ze vervolgens met suiker. Meteen opeten anders worden ze slap. Bon appetit !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten