zondag 29 maart 2009

Weer eens paard gereden.
Gisteren met Nederlandse vrienden paardgereden op de manege hier in ons dorp. Er zijn hier onder andere Vercors berg paarden, die veel op Ijslanders lijken alleen iets hoger op de benen staan maar ook robuust zijn en qua karakter dociel.
Ik had weer eens les en dat was uitermate leerzaam. Onze zeer ervaren instructeur is een meneer met alpino pet en snor, Franser kan bijna niet, van in de 70 die ondanks dat hij slecht ter been is en gezondheidsproblemen heeft, nog steeds trektochten maakt in de Vercors waar hij elke plek op zijn duimpje kent. We moesten allerlei gymnastische toeren en capriolen doen op het paard, dat had ik nog nooit eerder gedaan. Naast het oefenen van alle gangen, oefeningen gedaan om het paard te trainen rustig te blijven tijdens onverwachte stress situaties, zonder dat hij gaat steigeren of op hol slaat. Hoewel mijn Frans best redelijk is viel het paarden vocabulair toch wel even flink tegen. Ook qua volume kon ik het niet altijd even goed volgen. Maar goed dat went snel hopelijk! Nog wat lesjes en dan hoop ik straks trektochten te maken in de Vercors, lijkt me super!

2 opmerkingen:

 1. Via e-mail kom je ook binnen. Hier is gelegnheid om een reaktie te plaatsen, hoop ik.Pa.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig ontdekt hoe een reactie te moeten plaatsen. Jouw bericht komt ook via e-mail binnen.Via dit bericht kan ik een reactie plaatsen.
  Bij deze dus.
  Wees voorzichtig met het paardrijden, ze kunnen schrikken en plotselinge
  sprongen maken. MaPa.

  BeantwoordenVerwijderen