donderdag 19 maart 2009

Autistisch, doctrinair, onwetenschappelijke onzin, levensbedreigend zijn de uitlatingen van de Paus!Paus Benedictus XVI liet dinsdag weten het uitdelen van condooms geen oplossing te vinden voor het aidsprobleem in Afrika.

De paus vindt wel dat de rooms-katholieke kerk een taak heeft in de strijd tegen aids, maar heeft nooit eerder expliciet over condoomgebruik gesproken. Nu verklaart hij: “Je kunt het aidsprobleem niet oplossen met het distribueren van condooms. In tegendeel. Het vergroot het probleem.”

Hulp zonder condooms

Vergeleken met andere katholieke geestelijken die in Afrika hulp verlenen aan aidsslachtoffers, is hij hiermee geen uitzondering. Het verzet tegen condooms is ook onder hen niet onomstreden. Benedictus is wel van plan op te roepen tot internationale solidariteit met Afrika.

Onthouding en monogamie

Als oplossing bepleit de paus onthouding van seks en een monogaam huwelijk in plaats van condoomgebruik. Hiermee botst het Vaticaan niet alleen met niet-kerkelijke groeperingen, maar ook met katholieke groepen die hem onlangs nog vroegen om een herziening van zijn standpunt.

Toen ik dit bericht las van de Volkskrant, ontplofte ik bijna van woede.

Ik zie nog voor me de kilometers lange troosteloze begraafplaatsen met metalen bordjes met rondgrazende koeien van de townships. We hebben in Afrika met een niet monogame cultuur van mannen te maken en dat verander je niet zo eenvoudig.

In het Vaticaan zijn ze lekker aan het blunderen, vergeet niet de affaire-Williamson met zijn Holocaust verhalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten