woensdag 10 december 2008

Gerhard zijn werkgever Rio Tinto - Alcan.Mijnbouwer Rio Tinto schrapt 14.000 banen

Het Brits-Australische mijnbouwbedrijf Rio Tinto schrapt 14.000 banen. Het zou gaan om 8.500 tijdelijke en 5.500 vaste werknemers. De derde grootste mijnbouwer ter wereld schroeft ook de investeringen terug en wil onderdelen verkopen. Het bedrijf wil daarmee zijn schuldenberg sneller afbouwen.

Met de besparingen wil Rio Tinto inspelen op de dalende vraag naar metalen en de conjunctuurproblemen. Het schrappen van 14.000 arbeidsplaatsen kost het bedrijf op korte termijn 400 miljoen dollar, maar moet op langere termijn een besparing van 1,2 miljard dollar per jaar opleveren. Bij Rio Tinto werken momenteel 97.000 mensen.

Wat een doffe ellende de financiële crisis. Eerst denk je nog het zal wel meevallen voor ons. Zelfs triple A banken zijn niet meer veilig en nu dan weer dit bericht.
Goed, hier sneeuwt het sinds gisteravond. Natte prut hier in Sassenage, maar 100 meter boven ons huis blijft het liggen. Er ligt behoorlijk veel sneeuw boven, meer dan genoeg voor ons eerste ski uitstapje aanstaande zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten