zondag 7 september 2008

Bienvenue en France !

Ja het zat goed tegen de reis naar Frankrijk.
Ben pas om half twee aangekomen in Grenoble. Bij aankomst in Lyon kwamen de koffers vrij snel alleen de honden niet!
Ik had al meteen gevraagd bij aankomst waar mijn honden opgehaald moesten worden. Op een gegeven moment stonden wij nog als enigen ergens op te wachten. Ik maar vragen waar blijven ze nou bij meneer van de speciale vracht. Er kwam maar niks en er was ook op een gegeven moment geen activiteit meer bij het vliegtuig volgens hem. Toen naar informatiebalie gegaan, zij begrepen er ook niks van en wisten ook niet waar mijn honden waren. " Ik wil g.v.d. nu weten waar ze zijn " zei ik na 1,5 uur na aankomsttijd. Ja mevrouw sorry, we weten het echt niet ???!!! Toen ben ik maar Gerhard gaan halen die stond al eeuwen te wachten!
Toen we samen bij de balie terugkwamen waren de honden onderweg naar de speciale vracht! Wat bleek nu, door het hevige onweer waren ze gestopt met het uitladen vanwege gevaar etc. Alleen mijn honden waren helemaal alleen die tijd nog in het vliegtuig. Het was een echte rampen dag ! Verwelkomt in Frankrijk door hevige bliksems en stortregens.
De volgende morgen een warm welkom met omhelzing van mijn Franse vriendin Florence, uitgerekend op de sterfdag van Evenelle ! Florence ken ik nog van ons vorige verblijf in Frankrijk zo'n 13 jaar geleden.
Gelukkig kwam vrijdag de container met 507 dozen en ingepakte meubelen. Aan de slag uitpakken die handel. Vermoeiend maar opbouwend voor een nieuw bestaan in Frankrijk. Het huis is echt super, mooier dan op de foto's. Alleen wat kleine keuken, maar genoeg ruimte in de rest van het huis. De omgeving is leuk, eigenlijk een klein dorp met eigen gemeentehuis, postkantoor en bakker etc. Op 200 meter van ons huis een rivier waar mannen staan te vissen. Uitzicht op de Chartreuse, Vercors en Belladonne. Vandaag was er een dorpsbal met kaas, wijn en etc.markt, Franse liedjes, gezamenlijk eten dikke pret voor de oudere inwoners van Sassenage. Het was direct achter ons huis,ik kon er een beetje van meegenieten. Nu ben ik enigzins versleten en ga snel slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten