zondag 4 mei 2008

Weekend Tsitsikamma

Afgelopen 3 dagen hebben we doorgebracht in het Tsitsikamma natuur reservaat. Zo'n 200 km vanaf Port Elizabeth.
We hadden een luxe houten lodge met uitzicht op een diepgelegen waterval. Heerlijk ontbijt en diners, allemaal heel goed verzorgd. De omgeving was bosachtig met veel varens en natuurlijk ook weer prachtige bloemen. Veel inheemse bossen met hele oude bomen. Ook veel bossen aangelegd voor bosbouw. De beroemde Knysna Loerie hebben we helaas niet gezien. Wel een bijzonder groot rooi band suiker bekkie bij protea's. Aan de kant van de weg naar Nature's valley hele families bavianen. Nature's valley was prachtig met zijn estuarium en strand.
De kust bestaat uit ruige en steile rotsen waar om de zoveel kilometer rivieren in uitkomen. Deze liggen zeer diep en zijn vaak voorzien van lange spectaculaire bruggen. De langste bungee jump ter wereld kun je doen bij de Blaukransrivier. Dit hebben wij niet gedaan, wel hebben we een boomtoppen circuit afgelegd op zo'n 30 meter hoogte in een tuigje hangend aan een metalen draad. Verder gemountainbiked. Het weer was droog en zonnig , alleen gisteren wat bewolking.
Overdag zijn de temperaturen zomers aangenaam, 's avonds is het nu een stuk kouder, goed voor een vest. Immers in Zuid-Afrika is het nu herfst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten