donderdag 29 mei 2008

Grenoble, Sassenage onze toekomstige woonplaats.
Gerhard belde vandaag dat we het huis in Sassenage kunnen huren. Daar zijn we heel blij mee!De kinderen kunnen de tram nemen naar school en zijn 15 minuten kwijt met reizen. Gerhard kan op zijn racefiets langs het kanaal naar zijn werk in Voreppe. Achter het huis is een parkje waar een riviertje stroomt, ideaal om met de honden even te kunnen wandelen. Er is een bakker en een supermarkt vlak in de buurt. Sassenage ligt aan de westkant van Grenoble.

meer informatie over Grenoble:

Grenoble (Francoprovençaals: Grenoblo, Occitaans: Grenòble) (153.000 inwoners, circa 500.000 in de agglomeratie) is een stad in zuidoost-Frankrijk, aan de voet van de Alpen, waar de rivier Drac en de rivier Isère samenkomen. De stad is de hoofdstad van het departement Isère. De stad vervult een centrumfunctie voor de Franse Alpen. Er zijn diverse middeleeuwse gebouwen, waaronder de kathedraal.
Grenoble is een van de grotere centra voor hoger onderwijs in Frankrijk (meer dan 50.000 studenten), vooral op natuurwetenschappelijk gebied.
In 1968 was Grenoble gastheer van de Olympische Winterspelen. Zie Olympische Winterspelen 1968.


Geografie
Grenoble is omgeven door bergen; in het noorden het Chartreuser gebergte, in het westen het plateau van Vercors en in het oosten het massief van de Belledonne. Daarom is Grenoble vaak opgenomen in de Tour de France en wordt de stad ook wel 'hoofdstad van de Alpen' genoemd.
De stad is oorspronkelijk gebouwd op een horizontaal stuk van de rivier Isère op een hoogte van ongeveer 214 meter. Bergsporten geven een belangrijke toeristische impuls aan de stad. Er zijn circa twintig ski-pistes rondom te stad, de dichtstbijzijnde op ongeveer 15 minuten rijden.
Historisch gezien zijn Grenoble en zijn omgeving het gebied van mijnbouw en zware industrie. .

La Bastille
De Bastille, een historische serie fortificaties, is gesitueerd op een bergklif tegenover het centrum en is zichtbaar vanuit vele plaatsen in de stad. De Bastille is een van Grenoble's bekendste attracties en geeft een goed zicht op de stad beneden en op de omringende bergen.
De Bastille is gebouwd in de Middeleeuwen, en in latere eeuwen verder uitgebreid, inclusief een half-ondergronds defensie project. Het is aangemerkt als het belangrijkste voorbeeld van de 19e eeuwse fortificaties in heel Frankrijk, en het had een belangrijke strategische functie in de verdediging van Alpen.

1 opmerking:

 1. Geweldig. Al die mogelijkheden tot rekreatie.
  Dat Gerhard zijn werk gemakkelijk kan bereiken,
  tenminste zomers,is toch wel erg prettig.
  Ook dat jij dichtbij een supermarkt hebt en de kinderen
  zonder problemen naar hun school kunnen komen.
  Toch wel een felicitatie waard.
  Wij zijn in de buurt van JH en gaan oa.zondag BB.
  MaPa.

  BeantwoordenVerwijderen