donderdag 6 maart 2008

Tralie deuren, gevangenis ?????????????

Vandaag was een dag van tralie deuren op de Korteweg, ons toekomstig verblijf.
Ik dacht dat het voor wat betreft veiligheid maatregelen wel klaar was op 1 na
tralie deur in de gang. Echter vandaag waren ze vanaf 7.30 uur tot en met 20 uur bezig met ........
traliedeuren ( open-schuifbaar) Leef ik in een gevangenis ? Je zou het bijna denken.
Elke deur is voorzien van open schuifbare tralie deuren Als je ze openschuift zie je ze amper gelukkig. Wat nog ontbreekt zijn electrische draden (fences) op de hoge muur aan de voorkant van ons perceel. We mogen morgenavond in ons eigen huis slapen maar met guard ( beveiligings mannetje in maids room), omdat de fences ontbreken in de front garden??????????
Het is voor mij persoonlijk allemaal heel erg overdreven. Er staat al een hek/muur en rondom het huis. De tuin is omringd door muren met electrische bedrading met beams in de tuin, apparaatjes op beweegbare ramen (burglars), alarmsysteem in huis, traliedeuren om slaapkamer gedeelte af te sluiten. Kluis om al waardevolle zaken op te bergen. Op de deuren zijn extra sterke sloten en extra schuifsloten geplaatst. Om een deur te openen moet je 2 sloten en 2 schuiven openmaken. De oude sloten en schuiven zijn dus nog aanwezig. Met je geheugen moet je geen probleem hebben met al die codes van alarmsystemen, kluis, nieuwe bakpassen, benzinepas, wachtwoorden voor het beveiligingsmaatschappij, de gigantische hoeveelheden sleutels en remote controls maken het soms weleens overdreven lastig?? Maar ik voel me dus wel echt safe. Je went snel aan deze dingen. Voor anderen klinkt het wel heftig.
Volgens mij willen de Canadezen (Alcan) geen enkel risico nemen vanwege schadeclaims e.d. Heerst er een hysterie of hype onder de blanke bevolking? Zijn ze na het apartheidsregime zo ontevreden/ gefrustreerd met hun bestaan ? Heel veel blanken zouden willen emigreren, maar ontbreekt het hun aan financiële middelen. Niet voor niks wordt door velen de koers van de rand elke dag bekeken.
Mijn maid was er weer vandaag, spik en span door o.a. mister min i.p.v. man. Alles glimt en ruikt lekker fris. Zelfs de broeken van Noor zijn gestreken. Ik heb wat extra boodschappen gedaan voor haar a la actie schoenendoos. Meat, milk and bread zijn voor haar de middelen van bestaan.
En dan te beseffen dat er zo ontzettend veel mensen zijn zoals zij, zonder werk nog beroerder.

1 opmerking:

  1. Sterkte gewenst. Word niet bang door al die tralies.
    MaPa-OmOp

    BeantwoordenVerwijderen