donderdag 21 februari 2008

Kontrast rijke multi culti in Zuid-Afrika.

Gelukkig is Zuid-Afrika geen ontwikkelingsland, hoe wel er grote contrasten zijn.
Arm en rijk, armoede en luxe, townships en giga huizen, staats-scholen en ziekenhuizen en prive scholen en ziekenhuizen, werkloos en werk- hebbenden, hivpositief/aids en gezond, zwart/gekleurd en blank.
Voor ons hier is het goed en goedkoop verblijven. Wij zijn niet arm, leven in luxe in een mooi huis, gaan naar prive ziekenhuizen en scholen, hebben werk, zijn gezond naar ik hoop en zijn blank. Laatste is hier misschien niet echt positief.
Afgezien van de criminaliteit is het voor ons een paradijs. Een goed klimaat, mooie omgeving wat betreft natuur, qua goederen is alles te koop en is super goedkoop voor ons, mooie huizen, goede scholen kortom wij komen niks tekort.
Vandaag achter een werkster/ maid aangegaan. Via huis eigenaren van Shortroad eentje gevonden met goede referenties. Zij heet Joyge, is in de vijftig, heeft 3 xxxL en heeft een stralend gezicht. Zij wil graag bij ons komen werken voor 8 euro van 8 tot 16.30 uur. Zij woont in een township maar heeft wel telefoon. Van Alcan moet iedere maid worden gescreend. Ik heb
haar i.d. paspoort met naam en registratienummer genoteerd. Alcan doet verder de screening, o.a. voorwat evt. strafblad betreft. Als zij accoord is bevonden komt zij vanaf 3 maart bij ons werken.
Ik moet zelf zorgen voor haar werkkleding. Deze kun je kopen bij Pick and Pay.
8 euro klinkt voor mij meer als uitbuiterij. Je kunt wat extra's geven in de vorm van basis voedingswaren zoals meel, suiker, thee, koffie etc. Of af en toe een bijdrage voor iets anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten