dinsdag 22 januari 2008

Pollien, honden en de rest.

Vanavond ouderwets zeer gezellig vertoefd en heerlijk Hollands gegeten bij mijn beste vriendin Pollien en echtgenoot Marco.
Pollien en ik hebben zeer veel gemeen, beide zijn we met Delfse mijnbouwers getrouwd. Buitenlandse gemeenschappelijke verblijven, zij eerst in Zuid-Afrika gewoond, toen in Nederland met mannen als collega's, daarna Frankrijk niet in dezelfde plaats, maar toch redelijk in de buurt. Daarna ging zij naar Mozambique, om vervolgens terug te keren naar Middelburg. Ik ga nu naar Zuid-Afrika, maar sla Mozambique over hopelijk.
Beiden waren we de klos in Frankrijk met de Nederlandse correspondentie lessen van de Nederlandse wereld school. Een hoop afzien met lesgeven aan onze eigen kinderen. In Middelburg kinderen op de zelfde Acaciahof en C.S.W. scholen. Onze oudste dochters nu in Utrecht aan de universiteit, dezelfde vrouwelijke studentenvereniging plus de gezamenlijke zorgen. Hockey, tennis, gymnastiek, hondenwandelingen en de Zeeuwse volksuniversiteit. Franse cult films , van Japin tot Diekstra lezingen. Gezamenlijke borrels met Siety en Agnes met of zonder mannen. Van Blindehoek, Herengracht, Delft, Mug, Abdijplein en tig andere plaatsen.
Teveel om op te noemen. Veel hebben we samen gedaan. Dat koester ik, en zal blijven koesteren.
Echte vrienden blijven, hoe ver je van elkaar bent verwijderd , hoelang je elkaar niet ziet, no problem..................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten