Bereidingswijze
Ingrediënten; 1,5 liter water, 25 vlierbloesemschermen, 3 bio citroenen, 1 kilo suiker, 100 gr citroenzuur.
Pluk 25 mooie vlierbloesemschermen.
Indien er beestjes opzitten, pluk deze er dan af, maar spoel de schermen
zeker niet met water, dan verlies je het aromatische stuifmeel! Pluk
dus ook geen bloesems als het regent. Let erop dat de bloesems nog mooi
bloeien en al open staan. Eind mei is de beste periode hiervoor.
Leg de schermen in een pan, doe er de in schijfjes gesneden citroenen
bij en water en zet een deksel op de pan. Dit
mengsel laat je 36 uur trekken op een koele plek. Roer af en toe
eens.
Giet dit mengsel na 36 uur trekken door een neteldoek (heb je dit niet,
gebruik dan een heel propere zakdoek of dunne keukenhanddoek) en laat
uitlekken. Knijp het resterende vocht uit de doek. Voeg citroenzuur en suiker toe en breng het aan de kook en laat afkoelen. Citroenzuur is een bewaarmiddel en is bij de apotheek verkrijgbaar.
De siroop is nu klaar om in flessen te doen. Je kan deze drinken met
water of er een sorbet van maken, maar nog beter is om er een heerlijk
zomerse cocktail mee te brouwen, de ideale aperitief voor je veggie-bbq!
1/3 vlierbloesemsiroop
1/3 gin
1/3 spuitwater
ijsblokje
Serveren in een champagneglas.
|